Productinformatie

Het materiaal van een bestekhouder

De laatste tijd krijgen wij veel vragen over het materiaal van onze bestekhouders en daarom in deze blog een toelichting over de materialen. Een materiaal dat essentieel is voor de kwaliteit. Dit materiaal zorgt voor de perfecte vorm, de durabiliteit en de uitstraling van de bestekhouders.

Je zou er misschien niet zo snel aan denken, maar binnen de mooie bekleding van bestekhouders zit ook nog een ander materiaal. Een soort van skelet. De basis van de bestekhouders. De laatste tijd krijgen wij veel vragen over het materiaal van onze bestekhouders en daarom in deze blog een toelichting over de materialen. Een materiaal dat essentieel is voor de kwaliteit. Dit materiaal zorgt voor de perfecte vorm, de durabiliteit en de uitstraling van de bestekhouders.

Een voorbeeld van een uitstekende materiaalsoort voor bestekhouders is Abachi hout. Abachi hout is een zachte witte houtsoort. Het is zeer stabiel, het splintert niet en het kan goed vocht opnemen. In onze winkels zijn de bestekhouders voor één bestekdeel van deze houtsoort gemaakt. Het Abachi hout komt voornamelijk uit tropisch West-Afrika. Het is een zeer grote boom met smalle wortels en een rechte cilindervormige stam. Het grote voordeel van dit hout is dat het erg goed tegen vocht kan en niet snel zal scheuren of vervormen hierdoor. Een hoop meubels, plafondbetimmering en piano’s worden ook van deze houtsoort gemaakt.

Een andere, misschien wat bekendere, materiaalsoort is Beukenhout. Beuken komen voornamelijk uit Europa en is hierdoor ook populairder in de Europese markt en één van de belangrijkste loofhoutsoorten van de industrie in Nederland en België. Ook de Beuk is een vrij hoge boom met een takvrije stam. In onze winkels wordt deze houtsoort gebruikt voor de reguliere bestekhouders voor over het algemeen meerdere bestekdelen. Beukenhout is een populaire houtsoort, omdat het zeer goed buigbaar is en bijna niet splintert. Net als bij Abachi hout wordt Beukenhout veel gebruikt bij het maken van meubels. Maar je ziet deze houtsoort natuurlijk ook terug bij parket, laminaat en trappen. Ook wordt er kinderspeelgoed en leuningen van gemaakt.

Voor grote serveerdelen wordt in onze winkels Medium-Density Fibreboard, ook wel MDF genoemd, gebruikt. Dit is gemaakt van zeer fijngemalen houtsnippers. Het voordeel van deze soort is dat het zeer makkelijk in verschillende vormen te bewerken is.

Uiteindelijk is het dus zeer belangrijk dat de bestekhouders van goed materiaal worden gemaakt. Abachi hout, Beukenhout en MDF zijn hier voorbeelden van. Het belang van goed materiaal is zoals genoemd dat het bijvoorbeeld goed tegen vocht kan, weinig tot niet splintert, goed buigbaar is of makkelijk in verschillende vormen te maken is. Wij maken altijd gebruik van hoge kwaliteit materialen en verkoopt dan ook altijd hoogwaardige bestekhouders.

Terug naar overzicht