Productinformatie

Wolvilt: De bescherming van al uw bestek

Er worden altijd veel vragen gesteld over hoe het bestek perfect beschermd wordt door onze producten. In deze blog zal toegelicht worden welk materiaal uw bestekhouders optimaal beschermd. Dit materiaal is namelijk wolvilt; dit vilt beschermd het bestek tegen krassen, het is zuurvrij en ontzettend soepel.

Bij het aanschaffen van bestekhouders wordt natuurlijk verwacht dat de bestekhouders het bestek optimaal beschermen. Ditzelfde geldt voor de aanschaffing voor zelfklevend vilt. Wolvilt is het ultieme materiaal dat deze bescherming biedt. Uw bestek zal hierdoor in opperste staat blijven. Dit wolvilt (0,85mm) is de basis voor het zelfklevende vilt en de bekleding van de bestekhouders, ladeinterieurs en de binnenzijde van de wikkelzakken van Bestekhouders.nl, Cutlery-Holders.com en Excellent-Living.nl.

Vilt is een niet-geweven textielsoort waarbij de vezels in elkaar gehaakt zijn. Verder is vilt vermoedelijk de eerste textiel vorm die de mens vervaardigde. Doordat het vilt van wol is gemaakt is het van nature vuilafstotend en onbrandbaar. Het overgrote deel van de wol komt uit Zuid-Amerika en Zuid-Europa. Voordat het wol in het productieproces belandt, wordt het eerst gewassen. In het proces worden de vezels van de wol losgemaakt en haaks over elkaar gelegd. Door te duwen of te trekken aan het tussenproduct wordt de benodigde dikte bereikt. Vervolgens wordt het gevilt met stoom, natuurzeep en wrijving. Hierna zal het geverfd en gedroogd worden om als laatste de haartjes weg te scheren en het gladde eindproduct te bereiken. Verder is het vilt van Bestekhouders.nl, Cutlery-Holders.com en Excellent-Living.nl zeer uniek, omdat het zuurvrij is. Hierdoor gaat het aanslag op uw bestek tegen wanneer u gebruikmaakt van een afdekdoek of wikkelzak. Ook voorkomt het wolvilt dat er krassen op het bestek verschijnen. Dit alles bij elkaar maakt het de perfecte bekleding voor bestekhouders.

Buiten de bekleding van bestekhouders wordt het wolvilt ook gebruikt voor het zelfklevende vilt van Bestekhouders.nl, Cutlery-Holders.com en Excellent-Living.nl. Aspecten als zuurvrij, anti-aanslag en krasvrij, zoals hierboven beschreven, maakt het wolvilt perfect voor het bekleden van kastinrichtingen. Buiten deze kwaliteiten is ons viltdoek ook bijzonder soepel. Hierdoor is het mogelijk om vele vormen te bekleden met het zelfklevende vilt van Bestekhouders.nl, Cutlery-Holders.com en Excellent-Living.nl.

Zo is te zien dat wolvilt uitstekende kwaliteit biedt om bestekhouders en kastinrichtingen te bekleden. Het wolvilt biedt geweldige bescherming voor uw bestek en doordat het ook nog uiterst soepel is, kan bijna alles ermee bekleed worden.

Terug naar overzicht